Kertgondozás

A kert és park rendszeres és szakszerű gondozása legalább ugyanolyan fontos, mint a megépítése. Csak akkor fog a tartósan szép látványt nyújtani, és sok örömöt okozni a kertben tartózkodás, ha megfelelő minőségű és mennyiségű munka van az állapotának fenntartására fordítva.

Ha szeretné, hogy kertje mindig rendezett képet mutasson, ha szeretné, hogy az éppen aktuális kertgondozási munkák időben és szakszerűen el legyenek végezve, ha munkája mellett nincs ideje, energiája legalább heti egy napot a kerti munkákra fordítani, akkor vegye igénybe prémium minőségű kertgondozási szolgáltatásainkat. A kertfenntartási munkákat végezhetjük rendszeresen a szükségességnek megfelelően havi átalánydíjjal, vagy alkalomszerűen az elvégzendő munkák szerinti díjazással.

Gyepgondozás

A fűnek rendszeres nyírásra, napfényre, vízre és tápanyag utánpótlásra van szüksége. Ha valamelyik nem áll megfelelő mennyiségben rendelkezésre, elindul a gyep leromlása. A gyep állapotát a következő munkafolyamatok elvégzésével tartjuk karban:

  •  Fűnyírás: az igazán szép, tömör pázsit egyik titka a rendszeres fűnyírás. A gyakori nyírás serkenti az oldalhajtások fejlesztését, és ezáltal képezhetnek a fűszálak gyepszőnyeget. A ritkán nyírt fű megritkul, és a kétszikű gyomok is jobban el tudnak szaporodni benne.

    Önjáró fűnyíróinkkal, fűnyírótraktorunkkal és fűkaszáinkkal bármilyen méretű és állapotú fű nyírását vállaljuk.

  • Tápanyag utánpótlás: a rendszeres nyírás a nyesedék eltávolításával együtt sok tápanyagot von el a talajból, amit pótolni kell. Műtrágyázás nélkül a gyep hamar legyengűl, könnyen megtámadják fertőzések, elszaporodhatnak a gyomok. Tavasszal, nyáron és ősszel különböző tápanyag-összetételű speciális műtrágyával végzünk tápanyagutánpótlást.
  • Gyepszellőztetés: speciális gyepszellőztető géppel végezzük, amellyel eltávolítjuk az elhalt növényi részeket valamint a mohát, és fellazítjuk a tömörödött talajfelszínt, ezzel segítve a gyep dúsulását, illetve megelőzzük a ritkulást.
  • Szelektív gyomirtás: szükség esetén végezzük, speciálisan csak a kétszikű növényeket elpusztító gyomirtó szerrel.
  • Felülvetés: tavasszal vagy ősszel, a talaj felszínének meglazítása után végezzük, gondos bedolgozással. Kelés után a gyepet gyakrabban szükséges kaszálni, hogy biztosítsuk a teret a új fűszálaknak.
  • Takarítás: az ősszel lehulló lombozatot lombseprűvel gondosan összegyűjtjük, hogy megelőzzük a fűszálak penészedését, rohadását.
  • Mohaírtás: árnyékos, nedves gyepben rendszerint megjelenik a mohásodás, ami a fű megritkulásához, akár az eltünéséhez vezethet. Az okok megszüntetése (árnyékolás, túlöntözés csökkentése) mellett permetezéssel, gyepszellőztetéssel és speciális műtrágyával gátoljuk a kialakulását. 

Fák- és cserjék gondozása

Díszfák- és díszcserjék fiatal korában alakító metszést, később fenntartó metszést, majd idős korban ifjító metszés szoktunk végezni. Fontos időben gondoskodni az öreg vagy beteg fák balesetmegelőző karbantartásáról, a száraz, veszélyes ágak eltávolításáról. Veszélyes, vagy magas fák esetében alpinista favágó kollégáink végeznek szakszerű fagondozási munkákat.

A szép sövény kialakulását fiatal korban gondos alakító metszéssel, később rendszeres sövénynyírással segítjük.

Kártevők (pl. levéltetvek) vagy egyéb betegségek előfordulása esetén a megfelelő szerrel szakszerű permetezés elvégzését vállaljuk.

Öntözőrendszer karbantartása

Vállaljuk öntözőrendszer téli víztelenítését, tavaszi üzembehelyezését, valamint egész évben javítását, karbantartását.

Beltéri növénygondozás

A szobanövények rendszeres és szakszerű gondozása elengedhetetlen ahhoz, hogy sokáig szépek és egészségesek maradjanak. Megfelelő tápanyag-utánpótlásról, növényvédő szerek alkalmazásáról, szükség szerinti átültetésről és metszésről is gondoskodunk.