Bemutatkozás

Csima Tamás ügyvezető, okl. tájépítész mérnök

2006-ban végeztem el a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának kertépítész szakirányát. A természet, az élővilág és ezzel együtt a kert szeretete már gyermekkorom óta meghatározó. Számomra a kert olyan alkotótevékenység eredménye, ahol egyszerre nyilvánul meg a természettudományos, a művészeti és a műszaki ismeret. 

A cégvezetés mellett örömet tudok találni minden munkafolyamat elvégzésében, mint például a tervezés, a növényültetés, a térburkolás, a metszés, a sövénynyírás, a fűnyírás és még hosszasan sorolhatnám. A legnagyobb elégedettség számomra, ha végignézhetem a kész alkotást. és megállapíthatom, hogy szép lett. Még nagyobb öröm, ha ezt a megbízótól is hallhatom.

Fontosnak tartom, hogy csak olyan munka kerüljön ki a kezeim közül, amivel maximálisan elégedett vagyok, mivel vallom, hogy a munkám engem jellemez. Ezt a filozófiát várom el munkatársaimtól is. 

Nagy András, kertészmérnök

1997 óta dolgozom kertépítőként, ez idő alatt több cégnél is megfordultam, számos munkában résztvettem, így jelentős tapasztalatot tudtam szerezni. Ezen idő alatt dolgoztam többek között gépkezelőként, építésvezetőként is. 
Kertészmérnöki végzettségemet 2009-ben szereztem a Budapesti Corvinus Egyetem kertészmérnöki Karán. Szakterületeim többek között a gyümölcsfák metszése, öntözőrendszer tervezése és építése valamint a térburkolás. 

A kertépítést olyan alkotófolyamatnak tekintem, ahol kifejeződhet az ember kreativitása, sokoldalúsága, az igényes és szakszerű munka iránti elhivatottsága.

Csima Gábor, kertészmérnök

Kertészeti tanulmányaimat a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakközépiskolában kezdtem, ahol dísznövénykertész szakmunkás képesítést szereztem 1996-ban. A középiskolás évek alatt sajátítottam el a dísznövénytermesztés és a parképítés alapjait.

Az érettségit követően a Kecskeméti Kertészeti Főiskolán folytattam tanulmányaimat, általános kertész szakirányon. Hallgatói éveim során a dísznövénytermesztés vált a szakterületemmé, és fontos ismereteket szereztem faiskolákban, kertészetekben végzett szakmai gyakorlataim során. Permetezési képesítést és jogosultságot is itt szereztem. 

Számomra a kertész munka egyfajta elmélyülés, amikor kiélhetem a növények és a természet iránt érzett szeretetemet, amikor láthatom az egészséges és életerős növények fejlődését.