Komfortkert kerttervezés kertépítés kertgondozás

Kertépítés

A kert teljeskörű kivitelezését vállaljuk a tereprendezéstől kezdve, a térburkoláson és gyepszőnyegezésen át, a növénytelepítésig.

A kert megépítése a szakszerüen elkészített kertépítészeti terv alapján történik. Az ebben szereplő pontos mennyiségi és minőségi adatok alapján tudunk részletes árajánlatot készíteni a kivitelezés költségeiről. Az árajánlat elfogadása, a vállalkozói szerződés aláírása és az előleg kifizetése után kezdjük meg az építési munkákat. A kertépítés szakképzett építésvezető irányítása alatt folyik, megtervezett ütemben és létszámban. Az építésben résztvevő munkatársaink az adott feladatok elvégzéséhez szükséges megfelelő ismeretekkel, képességekkel rendelkeznek. Az építés határidejét az időjárás és az előre nem tervezhető pót- és többletmunkák befolyásolhatják.

A kertépítés során számunkra alapelv az igényes, szakszerű munkavégzés, a gyorsaság semmiképpen sem mehet a minőség rovására!

Tereprendezés, földmunkák

Gehl tipusú mini homlokrakodó gépünk segítségé-vel el tudunk végezni sokféle kertépítéshez kapcso-lódó földmunkát, a hozzá tartozó kiegészítő kézi földmunkákkel együtt.

A területen lévő talaj állapotától függően gyakran szükséges termőföld terítését végezni. A helyes termőföld választással tudjuk a meglévő talaj kedvezőtlen tulajdonságait javítani. A talajt szerves trágyával vagy komposztal dúsítva sokáig biztosíthatjuk a megfelelő tápanyag-ellátottságot. 

Térburkolás, flórakosár, sziklakert, kisebb támfalak

Vállaljuk térkő és egyéb (pl. gyöngykavics, murva) burkolatok építését, szegélyezéssel, ágyazat kialakításával. Építünk kisebb támfalakat  is (max. 1 méter magasságig), illetve flórakosaras rézsűt, sziklakertet is.

Öntözőrendszer építése

A napjainkban jellemző időjárási szélsőségek egyik jellemzője a hosszantartó kánikula és csapadékszegény időszak. Ilyen esetekben rendszeres és alapos öntözés nélkül súlyosan leromolhat a kert állapota. Egy kertépítés tervezésekor mindig megemlítjük, hogy öntözőrendszer kiépítése nélkül ma már nem érdemes kertet építeni, mert hosszútávon megtérül, és nélküle nem garantálható az építéskori szép állapot megtartása.

Az automata öntözőrendszer telepítése az előre elkészített tervek alapján történik. A gondosan megtervezett és megvalósított öntözőrendszer hosszú évekre biztosítja a növényzet folyamatos vízellátását, a lehető leghatékonyabb és legtakarékosabb formában. Az álltalunk tervezett és épített öntözőrendszereket több nagy márka (Hunter, Rain Bird, Toro) termékeiből állítjuk össze, hogy a végeredmény a lehető legjobb ár-érték arányt képviselje. Az öntözés történhet hálózati vízzel, kútvízzel, ciszternában gyűjtött esővízzel vagy akár ezek kombinációjával. 

Az általunk épített öntözőrendszerre egy év garanciát vállalunk, ennek feltétele a rendszer fagyok előtti szakszerű (kompresszoros) víztelenítése. A tél előtti víztelenítést, csakúgy mint a tavaszi beüzemelést és általános karbantartást, megrendelés esetén elvégezzük.

Füvesítés, gyepszőnyeg terítés

Füvesítést fűmagvetéssel vagy gyepszőnyeg-terítéssel végzünk. A fűmagvetés egyértelmű előnye, az hogy olcsóbb, azonban csak 2-3 év gondos fenntartással közelítheti meg azt a látványt, amit a gyepszőnyeg már a telepítése napján nyújt. Gyepszőnyeg telepítését vakondháló terítéssel együtt ajánljuk, megelőzendő a később sok bosszúságot okozó vakond megjelenését. A füvesítést kizárólag gondosan előkészített (rögmentesített, gyommentesített, hengerezett) talajfelületen végzünk. A növekedés beindulásához szükséges tápanyagmennyiséget műtrágya formájában biztosítjuk. 

A füvesítésre kiépített öntözőrendszer esetében eredési garanciát vállalnuk. Ez tartal-mazza az első kaszálást, illetve amennyiben szükséges, az utánvetést.

Növényültetés

A szakszerű növénytelepítés kulcsfontosságú elem a szép kert eléréséhez. A telepítendő növényeket csakis megbízható faiskolákból szerezzük be, és onnan is csak a legszebb, egészséges és életerős példányokat választjuk ki. A szállítás során különösen ügyelünk rá, hogy a növényeket minimálisan viselje meg az utazás.

Minden növénytípusnak megfelelő méretű ültetőgödörre van szüksége az optimális fejlődéshez, amelyet a számára optimális, szerves trágyával dúsított termőfölddel töltünk fel. Az általunk beszerzett és ültetett növényekre eredési garanciát vállalunk.

Garancia

Amennyiben az általunk épített kert rendszeres gondozását ránk bízza, az ültetett növényekre és füvesítésre a fenntartási időszakra garanciát vállalunk.

Beltéri növény-dekoráció

Tegye lakását, irodáját vagy üzletét hangulatosabbá, a levegőt egészségesebbé szobanövényekkel. Mi kiválszjuk az adott helyre legmegfelelőbb és legszebb növényeket, valamint gondoskodunk a szakszerű beültetésükről. Ha a gondosan elültetett növény jó helyre kerül, megfelelő öntözést és tápanyagutánpótlást kap a növények sokáig életerősek, szépek és egészségesek maradnak. Ha megfelő méretű hely áll rendelkezésre, esztétikus szobanövény kompozíciót tudunk kialakítani, látványos és változatos dísznövényekből.